Terug naar Start-site!

Terug naar Start-site!

OP ZOEK NAAR CHICAGO - EEN ZOEKTOCHT IN LOS ANGELES - JULI/AUGUSTUS 2010

Op zoek naar CHICAGO

Bij het boeken van de zomervakantie voor 2010 stel je als Chicago-fan de boeking zolang mogelijk uit totdat je zeker weet waar Chicago dat jaar gaat optreden!
Echter de vliegtickets naar de U.S. werden steeds duurder en Betty en ik waren gedwongen om toch in december 2009 de U.S. reis te boeken.
VETTE pech dus! Wij hadden voor de westkust gekozen. Laat de band precies in die tijd de westkust verlaten om aan de oostkant op te treden.
Maar niet getreurd! We konden altijd nog een zoektocht starten naar "Chicago";

Zaaltjes waar ze vroeger wel eens speelden, grotere venues, platenzaken en zo meer. We besloten in vier weken een reis door California, Arizona, Utah en Nevada te maken.
Op 17 juli startten we in Los Angeles: Op zoek naar de Walk of Fame. Na Wikipedia te hebben geraadpleegd, vonden we bij nummer 6438 Hollywood Blvd. de tegel van Chicago.
Dat was best nog eventjes zoeken en vooral veraf van het metrostation.


Los Angeles - Walk Of Fame

De volgende codering wordt gebruikt voor de diverse categorien:
 

 MP (motion picture) voor film

 TV voor televisie
 Radio
 Rec (recording artist) voor muziek
 LT (live theater) voor theater
 
 

Chicago kreeg op 23 juli 1992 een ster op de Hollywood Walk Of Fame.

Henk-Ype op 23 juli 2010 met de ster op de Hollywood Walk Of Fame.

 

Whisky A Go Go

En van de eerste zaaltjes waar Chicago regelmatig optrad was de "Whisky a Go Go" aan de Sunset Blvd. Dat gebeurde vooral in de jaren eind 60 en 70er jaren.

 

Amoeba Music

Ook aan de Sunset Blvd. ligt een geweldige muziekzaak, Amoeba Music. In deze grootste muziekzaak ter wereld heb ik natuurlijk alle bakken met LPs, Singles, CDs, Posters, DVD, 8-Tracks en Videos grondig onderzocht. Het meeste van de nieuwe en gebruikte spullen had ik al. Maar toch heb ik nog een aantal platen, posters en CDs gekocht. Later in San Fransisco heb ik de Amoebe Music ook nog een keertje bezocht maar dat viel ietsjes tegen. De zaak in Hollywood was duidelijk groter en had meer materiaal. Later stelden we vast dat onze koffers veel te zwaar waren!!!

 
The Greek Theatre
 
Hoog boven Hollywood ligt het Greek Theatre in een mooie bosrijke omgeving. Wel bekend van de optredens o.a. met Earth Wind & Fire. Bovendien hebben beide groepen een schitterende DVD opgenomen in de Greek Theatre.
Op het moment dat we de Greek Theatre bezochten, was er een groep aan het soundchecken zodat we geen toegang kregen tot het podium. Hier een paar plaatjes van de buitenkant van het Theatre !!

 

Las Vegas
 
Op onze rondreis deden we ook Las Vegas aan. De venues van Caesars Palace en MGM stonden natuurlijk ook op het programma. Een gitaar met de handtekeningen van de Chicago bandleden voor 4500 Dollar vond ik toch een beetje te duur en heb ik jammer genoeg in Las Vegas achter moeten laten.

 

Terug naar Chicago-Holland-Start-Site!